СПІВВІДНОШЕННЯ КУКУРУДЗИ І КОРЕНЕПЛОДІВ У ЕКСТРУДОВАНИХ КОРМОСУМІШАХ

Автор(и)

  • О. І. Шаповаленко Національний університет харчових технологій
  • І. Ф. Улянич Уманский національний університет садівництва

Анотація

Вивчено вплив на якісні показники екструдату з кукурудзи овочевих компонентів, зокрем, буряку столового і моркви столової. Доведено, що на фізичні й технологічні властивості екструданту впливає концентрація добавок. Додавання овочів до зерна кукурудзи зменшує питомі витрати електроенергії на екструдування. Встановлено оптимальне співвідношення компонентів.

Біографії авторів

О. І. Шаповаленко, Національний університет харчових технологій

доктор технічних наук, професор

І. Ф. Улянич, Уманский національний університет садівництва

аспірант

Посилання

Афанасьев В.А. Теория и практика специальной обработки зерновых ком¬пнентов в технологии комбикормов. – Воронеж: Воронеж. Гос. Ун - т, 2002. – 296 с.

Влияние подкислителей на эффективность экструдирования зернового сырья / [А.А. Кочетова, Е.Е.Воецкая, А.В. Макринская, А.?. Шарова ]// Зернові продукти і комбікорми. – 2011. № 1. –– С. 33–38.

Влияние экструдирования на кормовую ценность муки из виноградной косточки и листьев / [А.П.Левицкий, В.С.Миронов, ?.В.Ходаков та ін. ]; // Зернові продукти і комбікорми. – 2012. – №1(45). – С. 21–22.

Єгоров Б.В. Технологія виробництва преміксів / Б.В. Єгоров, О.І. Шаповаленко, А.В. Макаринська.; Підручник. – К. : Центр учб. Літ-ри, 2007. – 288 с.

Кормовая ценность капустной вижимки / [А.П.Левицкий, В.С.Миронов, ?.В.Ходаков ]– Зернові продукти і комбікорми. – № 4(44). – 2011. – С. 29–30.

Основы теории цепей : учеб. для вузов / [Г.В. Зевеке, П.А. ?онкин, А.В. Нетушил, С.В. Страхов.] – 5-е изд., перераб. – М. : Энергоатомиздат, 1989. – 528 с.

Остриков А.Н. Экструзия в пищевой технологии / А.Н. Остриков, О.В. Абрамов, А.С. Рудометкин. – Спб.: Г?ОРД, 2004. – 288 с.

Технология муки, крупы и комбикормов / О.Н. Чеботарев, А.Ю. Шаззо, Я.Ф. Мартыненко. – М. : ?КЦ «МарТ», Ростов н/Д. : ?зд. центр «МарТ», 2004. – 688 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті