БІОЕНЕРГЕТИЧНА ОЦІНКА ВИРОЩУВАННЯ ГЛИВИ ЗВИЧАЙНОЇ НА СОЛОМ'ЯНИХ СУБСТРАТАХ
Анотація
Розраховано показники біоенергетичної оцінки двох штамів гливи звичайної, які вирощували на солом’яному субстраті в умовах приміщення напівпідвального типу. Встановлено енергію, що затрачена на виробництво продукції та енергію, нагромаджену господарсько цінною часткою врожаю. Найвищим коефіцієнтом біоенергетичної ефективності характеризувався субстрат із соломи горохової при вирощуванні штаму НК-35, значення якого зростало до 3,37.Посилання
Болотських О.С. Енергетичний аналіз сучасних технологій в овочівництві / О.С.Болотських, М.М.Довгаль // Міжвід. темат. наук. зб. Овочівництво і баштанництво. – Х., 1999. – № 44. – С. 124–130.
Дудка ?.А. Методические рекомендации по промышленному культивиро-ванию съедобных грибов / ?.А.Дудка, С.П .Вассер, Н.А.Бисько. – К. : Наук. думка, 1987. – 70с.
Карташова Л.В. Товароведение продовольственных товаров / Л.В.Карта-шова, М.А.Николаева, Е.Н.Печникова. – М. : Дом, Деловая л-ра, 2004. – 664с.
Косяк О.А Сучасний стан внутрішнього та зовнішніх ринків промислового грибівництва: проблеми та шляхи вдосконалення / О.А. Косяк // Митна безпека. – 2010. – № 2. Сер. «Економіка». – С. 116–128.
Косяк О.А. Формування ринку грибів і продуктивність їх переробки в Украї-ні : дис. канд. екон. наук : 08.00.03 / Косяк Олена Анатоліївна. К., 2011. – 176 с.
Литвинов С.С. Проблемы развития и эффективности промышленного грибоводства в России / С.С.Литвинов, Н.Л.Девочкина // Экономика сел. хоз-ва и перераб. предприятий – 2004. – №7. – С.22–24.
Матвєєнко Г.Г. Інформація про діяльність асоціації «Союз грибови-робників України» у 2009-2012 рр. Г.Г.Матвєєнко [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.grib-soyuz.org/blog.php?cat_id=10&id=435
Методика биоэнергетической оценки технологий в овощеводстве / [А.С.Бо¬лотских, Н.Н.Довгаль, В.Ф.Пивоваров, Л.В.Павлов.].–М.:– НИССОК. 2009. – 32 с.
Мироничева О.С. Застосування відходів грибної галузі при виробництві біогазу / О.С.Мироничева, А.О.Рижков // Наук. вісн. нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. – 2010. – № 145.– С. 32–38.
Мойсейченко В.Ф. Методика опытного дела в плодоводстве и овощеводстве / В.Ф. Мойсенченко. – К.: Вища шк., 1988. – 142 с.
Mushroom statistics. FAOSTAT [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http: //www. faostat.fao.org/site/613/DesktopDefault.aspx?PageID=613#ancor.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).