КОРІАНДР ПОСІВНИЙ – ЦІННА ПРЯНО-АРОМАТИЧНА КУЛЬТУРА
Анотація
Обгрунтовано основні напрями використання, стан та перспективи вирощування коріандру в Україні та світі. Наведено основні переваги коріандру посівного поміж основних ефіроолійних культур, який дуже популярний і вирощується в багатьох країнах світу.Посилання
Агрокарта України, карта посівів 2013, посівні площі, агросправочник online, agromap [Режим доступу]: http://koriandr.4sg.com.ua/agromap 2013.php.
Бабичев В. А. Выращивание високих урожаев семян кориандра / В.А. Бабичев // Селекция и семеноводство. – 1965. – № 3. – С. 17-18.
Бекетовский Д. Н. Введение в изучение лекарственных ароматических растений /Д. Н. Бекетовский – М.: Сельхозиздат. – 1937. – 174 с.
Загуженников В. Б. Возделывание лекарственных растений в условиях Западной Сибири и Центрального Казахстана / В. Б. Загуженников, С. Е. Дмитрук, Т. Н. Загуженникова. – Томск: ?зд-во научно-технической литературы, 2001. – 196 с. ?л.
Кориандр / [под ред. канд. с.-х. наук Паламаря Н. С., Хотина А. А.]. – М.: Сельхозгиз, 1953. – 118 с.
Мозговой ?. ?. Опыт выращивания высокого урожая кориандра / ?. ?. Мозговой, А. ?. Козлов // Земледелие. – 1956. – №6 – С.19-21.
Назаренко Л. Г. Эфиромасличные, пряно-ароматические и лекарственные растения / Л. Г. Назаренко, Л. А Бугаенко // – Симферополь: Таврия. – 2003. – 201 с.
Ghobadi M. The Effects of Sowing Dates and Densities on Yield and Yield Components of Coriander ( Coriandrum sativum L.) / M. Ghobadi // World Academy of Science, Engineering and Technology. – V.70. – 2010. – Р. 81–84.
Msaada K. Changes on essential oil composition of coriander (Coriandrum sativum L.) fruits during three stages of maturity / K. Msaada, K. Hosni, M. B. Taarit // Food Chemistry. – V.102. – 2007. – Р.1131–1134.
Zheljazkov V. D. Cultivar and sowing date effects on seed yield and oil composition of coriander in Atlantic Canada / V. D. Zheljazkov, K. M. Pickett, C. D. Caldwell, J. A. Pincock, J. C. Roberts // Industrial crops and products. – 2008 – №28 (1). – Р. 88–94.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).