Зміна кількісних і якісних характеристик органічної складової курячого посліду в процесі компостування



DOI: http://dx.doi.org/10.31548/bio2016.05.008

Ie. V. Skrylnik, Iu. M. Tovstiy, V. A. Hetmanenko

Анотація


Проаналізовано склад органічної речовини у зразках свіжого посліду та після компостування з різними вологопоглинальними матеріалами. Виявлено, що в процесі переробки ступінь гуміфікації матеріалів змінилась зі слабкої до дуже високої. Параметри оптичної щільності зразків свідчать про те, що компостування позитивно вплинуло на стабілізацію органічної складової готового продукту.

Повний текст:

PDF

Посилання


Batsula, O.O., Skrylnyk, Ie.V. (2001). A conceptual model of the mechanism humus formation. Bulletin KSAU, series "Soil science, agricultural chemistry, agriculture, forestry", 3, 45-52.

Hetmanenko, V.A., Papirnyi, M. A. (2015). The transformation of organic matter in the compost

bioconversion according to IR-spectroscopy. Agrochemistry and soil science, 83, 93-96.

Klenov, B.M. (2001). Stability atomorf- humus soils of Western Siberia. Novosibirsk: Publishing House of the Russian Academy of Sciences, Branch of "GEO", 174 (in Russia).

Orlov, D.S., Osypova, N.N. (1993). Humic substances in the biosphere. Moscow: Nauka, 237 (in Russia).

Skrylnyk, Ie., Kudlai, T. (2012). How to get high-quality mold? New offer, 58-61.

Chen, Y., Chefetz, B., Hadar, Y. (1996). Formation and properties of humic substance originating from composts. The Science of Composting, 382-393.

https://doi.org/10.1007/978-94-009-1569-5_36

Hsu, J. H., Lo, S. L. (1999). Chemical and spectroscopic analysis of organic matter transformation during composting of pig manure. Environmental Pollution, 104, 189-196.

https://doi.org/10.1016/S0269-7491(98)00193-6

Grigatti, M., Ciavatta, C., Gessa, C. (2004). Evolution of organic matter from sewage sludge and garden trimming during composting. Bioresource Technology, 91, 163-169.

https://doi.org/10.1016/S0960-8524(03)00170-6


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.