Вплив проензиму на перетравність поживних речовин перепелами за різних рівнів сухої пивної дробини у комбікормах

Автор(и)

  • T. A. Holubieva Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • К. І. Makhno Національний університет біоресурсів і природокористування України

DOI:

https://doi.org/10.31548/bio2017.05.018

Анотація

Наведено результати дослідження щодо застосування сухої пивної дробини у поєднанні із проензимом у годівлі молодняку перепелів м’ясного напряму продуктивності. Доведено, що перетравність корму змінювалась з віком та істотно не залежала від рівня введення сухої пивної дробини у поєднанні із проензимом. Додавання проензиму до комбікорму сприяло збільшенню перетравності клітковини у перепелів другої і третьої груп відповідно на 2,7 % (р < 0,05) та 2,2 % (р < 0,05) порівняно із птицею контрольної групи. Перепели четвертої групи перетравлювали клітковину краще лише на 1,1 %.

Ключові слова: перепели, комбікорм, суха пивна дробина, проензим, перетравність корму, орга- нічна речовина, протеїн, жир, клітковина, БЕР

Посилання

Balukh N. M. (2013). Efektyvnist vykorystannia kombinovanoi fermentno-probiotychnoi dobavky u hodivli ptytsi [The effectiveness of using a combined enzyme-probiotic additive in poultry feeding]. National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine. Kiev, 22.

Bokova G.I. (2008). Ispolzovanie biologicheski aktivnih dobavok v ratsione zhivotnih. [The use of dietary supplements in the diet of animals]. Feeding of farm animals and fodder production, 9, 61–61.

Brewery beer. Specifications. (2013). DSTU 7345:2013 from 01th January 2001. Kyiv: Derzhstandart Ukraine [in Ukrainian].

Bratushko, N. I., Ionov, I. A., Ibatullin, I.I. (2013). Ephektuvna godivlia silskogospodarskoi ptutsi [Effective feeding of poultry]. Kiev, Ukraine: Agricultural science, 210.

Imangulov, Sh. I., Ignatova, G. I., (2005). Udvoennaya norma pivnoy drobinyi v ratsione kur

[Double the norm of beer pellets in the ration of chickens]. Poultry farming, 8, 7–8.

Balukh N. M., Chudak R. M., Bolokhovskyi V. V. (2011). The feed additive "Proenzym". Patent of Ukraine for useful model. A23K 1/16. № 59900; declared 10.07.2010; published 10.06.2011, № 11.

Atteh J. (2001). Apparent, true and nitrogen corrected metabolizable energy of xylanase (Nutrase Xyla) supplemented wheat milling by products and BDG. Seminar (by A.O. Ayoade).

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-02-22

Номер

Розділ

Тваринництво