Вплив проензиму на перетравність поживних речовин перепелами за різних рівнів сухої пивної дробини у комбікормах
DOI:
https://doi.org/10.31548/bio2017.05.018Анотація
Наведено результати дослідження щодо застосування сухої пивної дробини у поєднанні із проензимом у годівлі молодняку перепелів м’ясного напряму продуктивності. Доведено, що перетравність корму змінювалась з віком та істотно не залежала від рівня введення сухої пивної дробини у поєднанні із проензимом. Додавання проензиму до комбікорму сприяло збільшенню перетравності клітковини у перепелів другої і третьої груп відповідно на 2,7 % (р < 0,05) та 2,2 % (р < 0,05) порівняно із птицею контрольної групи. Перепели четвертої групи перетравлювали клітковину краще лише на 1,1 %.
Ключові слова: перепели, комбікорм, суха пивна дробина, проензим, перетравність корму, орга- нічна речовина, протеїн, жир, клітковина, БЕР
Посилання
Balukh N. M. (2013). Efektyvnist vykorystannia kombinovanoi fermentno-probiotychnoi dobavky u hodivli ptytsi [The effectiveness of using a combined enzyme-probiotic additive in poultry feeding]. National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine. Kiev, 22.
Bokova G.I. (2008). Ispolzovanie biologicheski aktivnih dobavok v ratsione zhivotnih. [The use of dietary supplements in the diet of animals]. Feeding of farm animals and fodder production, 9, 61–61.
Brewery beer. Specifications. (2013). DSTU 7345:2013 from 01th January 2001. Kyiv: Derzhstandart Ukraine [in Ukrainian].
Bratushko, N. I., Ionov, I. A., Ibatullin, I.I. (2013). Ephektuvna godivlia silskogospodarskoi ptutsi [Effective feeding of poultry]. Kiev, Ukraine: Agricultural science, 210.
Imangulov, Sh. I., Ignatova, G. I., (2005). Udvoennaya norma pivnoy drobinyi v ratsione kur
[Double the norm of beer pellets in the ration of chickens]. Poultry farming, 8, 7–8.
Balukh N. M., Chudak R. M., Bolokhovskyi V. V. (2011). The feed additive "Proenzym". Patent of Ukraine for useful model. A23K 1/16. № 59900; declared 10.07.2010; published 10.06.2011, № 11.
Atteh J. (2001). Apparent, true and nitrogen corrected metabolizable energy of xylanase (Nutrase Xyla) supplemented wheat milling by products and BDG. Seminar (by A.O. Ayoade).
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).