Моделювання теплового режиму середовищ неоднорідного складу при мікрохвильовому нагріванні
DOI:
https://doi.org/10.31548/energiya2018.03.049Анотація
Анотація. Розглянуті теоретичні передумови нагрівання рідкого середовища з твердими рослинними включеннями в електромагнітному полі надвисокої частоти. Сформульовано математичні моделі динаміки нагрівання твердої дисперсної фракції у рідкому середовищі в замкненому об’ємі з генератором магнітного поля надвисокої частоти. Розглянуто перехідний процес установки періодичної дії, представлений як двоємнісний об’єкт ідеального змішування. Отримані розрахункові залежності зміни температури обох фаз (твердої і рідкої) в часі. Представлено передавальні функції і структурну схему динаміки установки НВЧ-нагрівання двокомпонентного середовища в замкненому об’ємі.
Ключові слова: математична модель, передатна функція, середовище неоднорідного складу, електромагнітне поле НВЧ, НВЧ-нагрівання
Посилання
Burdo, O. G. (2013) Pishchevye nanoenergotekhnologii [Food nanoenergotechnologies]. Kherson: Hryn, 294.
Burdo, O. G., Ryashko, G. M. (2007) Ekstragirovanie v sisteme «kofe-voda» [Extraction in the "coffee-water" system]. Odessa, 176.
Beloborodov, V. V. (1999) Ekstragirovanie iz tverdykh materialov v elektromagnitnom pole sverkhvysokikh chastot [Extraction from solid materials in the electromagnetic field of ultrahigh frequencies]. Ing.-fiz. Journal, 72(1), 141–146.
Bandura, V. M., Kolianovska, L. M. (2011) Identyfikatsiia ekstrahuvannia roslynnykh olii elektromahnitnym polem [Identification of Extraction of Vegetable Oils by Electromagnetic Fields]. Scientific Papers ONAHV, 39(2), 186–190.
Kolianovska, L. M. (2014) Intensyfikuvannia protsesiv ekstrahuvannia pry vyrobnytstvi olii iz soi ta ripaku [Intensification of extraction processes in the production of soybean and rapeseed oil]. Author's abstract. dis for obtaining sciences. Degree Candidate tech Sciences, Vinnytsya, 23.
Burdo, O. H., Bandura, V. M., Buivol, S. M. (2010) Kinetyka protsesu ekstrahuvannia v elektromahnitnomu poli [Kinetics of the extraction process in an electromagnetic field]. Scientific works ONACHT, 38(2), 330–333.
Rogov, I. A., Nekrutman, S. V. (1986) SVCh–nagrev pishchevykh produktov [Microwave heating of food products]. Moscow: Agropromizdat, 351.
Burdo, O. G., Rybina, O. B. (2006) Teplovye rezhimy pri izbiratel'nom mikrovolnovom nagreve dielektrikov [Thermal regimes for selective microwave heating of dielectrics]. Scientific Papers ONAHV, 28(2), 236–265.
Bezusov, A. H., Oleniev, M. V., Dem’ianchuk, B. O. (2009) Pokaznyky vybirkovosti termoelektrodynamichnoi obrobky seredovyshch neodnoridnoho skladu u nerezonansnii mikrokhvylovii kameri [Selectivity Indicators of Thermoelectrodynamic Processing of Heterogeneous Composites in a Nonresonance Microwave]. Scientific Papers ONAHV, 26, 200–203.
Panchenko, H. I., Boshkova, I. L., Volhusheva, N. V. (2009) Doslidzhennia dielektrychnykh kharakterystyk zernovykh kultur [Investigation of dielectric characteristics of grain crops]. Scientific works ONACHT, 36(1), 83–85.
Boshkova, I. L., Georgiev, E. V. (2014) Akademicheskie modeli rascheta temperatury v materiale pri deystvii vnutrennikh istochnikov teploty [Academic models for calculating the temperature in a material under the action of internal heat sources]. Scientific works ONACHT, 45(1), 33–38.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).