ТЕХНОЛОГІЧНА ОЦІНКА ЗАПАСІВ ДЕРЕВИНИ ДУБА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ У ВИРОБНИЦТВІ ВИННИХ І КОНЬЯЧНИХ БОЧОК
Анотація
Подано технологічну оцінку сировинних ресурсів деревини дуба Івано-Франківської області на придатність для використання у виробництві винних і коньячних бочок. Встановлено можливі обсяги заготівель винного і коньячного клепкового кряжа.
Деревина дуба, клепка, клепковий кряж, макроструктура деревини, фенольні речовини, ароматоутворюючі речовини деревини дуба.
Посилання
Оганесянц Л.А. Дуб и виноделие / Оганесянц Л.А. – М. : Пищевая промышленность, 1998. – 256 с.
Marshe M., Joseph T. Etude theoritique sur le cognac, sa composition et don viellsement naturel an tuts de cheme. Station viticola de Cognac Revue Francais d`Oenologie. – 1975, № 57. – Р. 1–96.
Vivas N. Manuel de tonnellerie à l’usage des utilisateurs de futaille / Vivas N. // Editions Féret. – Bordeaux: 2002. – Р. 207.
СОУ 20.10–37–370:2006 Кряж клепковий дубовий. Технічні умови.– К. : Мінагрополітики України. 2006. – 13 с.
Оганясянц Л.А. Анатомические аспекты качества дубовой клепки для производства винодельческой продукции / Оганясянц Л.А., Коровин В.В.,
Телегин Ю.А. // Виноград и вино России. – 1995. – Спецвыпуск. – С. 33–34.
СОУ 20.10–37–369:2006 Клепка дубова. Технічні умови. – К. : Мінагрополітики України. 2006. – 11 с.
Генсирук С.А. Ліси України / С.А. Генсирук. – К. : Наукова думка. 1992. – 408 с.
ДСТУ 2152-93 Вади деревини та дефекти обробки. Терміни та визначення. – К. : Держстандарт України. 1993. – 47 с.
Баланс сырья при комплексной переработке дубовых бревен на клепку и измельченную древесину для использования в технологических процессах виноделия / Луканин А.С., Зражва С.Г., Сидоренко А.Н., Агафонов М.Ф. // Виноградарство и виноделие. «Магарач.». – Сб. науч. тр., т. XXXIХ, Ялта, 2009.– С.114–118.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).