ТЕХНОЛОГІЧНА ОЦІНКА ЗАПАСІВ ДЕРЕВН ДУБА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДЛЯ ВКОРСТАННЯ У ВРОБНЦТВІ ВННХ І КОНЬЯЧНХ БОЧОК



О.С. Луканін, С.Г. Зражва, М.Ф. Агафонов, Т.М. Панахов, І.Г. Грабар

Анотація


Подано технологічну оцінку сировинних ресурсів деревини дуба Івано-Франківської області на придатність для використання у виробництві винних і коньячних бочок. Встановлено можливі обсяги заготівель винного і коньячного клепкового кряжа.

Деревина дуба, клепка, клепковий кряж, макроструктура деревини, фенольні речовини, ароматоутворюючі речовини деревини дуба.


Повний текст:

PDF

Посилання


Оганесянц Л.А. Дуб и виноделие / Оганесянц Л.А. – М. : Пищевая промышленность, 1998. – 256 с.

Marshe M., Joseph T. Etude theoritique sur le cognac, sa composition et don viellsement naturel an tuts de cheme. Station viticola de Cognac Revue Francais d`Oenologie. – 1975, № 57. – Р. 1–96.

Vivas N. Manuel de tonnellerie à l’usage des utilisateurs de futaille / Vivas N. // Editions Féret. – Bordeaux: 2002. – Р. 207.

СОУ 20.10–37–370:2006 Кряж клепковий дубовий. Технічні умови.– К. : Мінагрополітики України. 2006. – 13 с.

Оганясянц Л.А. Анатомические аспекты качества дубовой клепки для производства винодельческой продукции / Оганясянц Л.А., Коровин В.В.,

Телегин Ю.А. // Виноград и вино России. – 1995. – Спецвыпуск. – С. 33–34.

СОУ 20.10–37–369:2006 Клепка дубова. Технічні умови. – К. : Мінагрополітики України. 2006. – 11 с.

Генсирук С.А. Ліси України / С.А. Генсирук. – К. : Наукова думка. 1992. – 408 с.

ДСТУ 2152-93 Вади деревини та дефекти обробки. Терміни та визначення. – К. : Держстандарт України. 1993. – 47 с.

Баланс сырья при комплексной переработке дубовых бревен на клепку и измельченную древесину для использования в технологических процессах виноделия / Луканин А.С., Зражва С.Г., Сидоренко А.Н., Агафонов М.Ф. // Виноградарство и виноделие. «Магарач.». – Сб. науч. тр., т. XXXIХ, Ялта, 2009.– С.114–118.


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.