Порівняльна оцінка амінокислотного складу молока кобил новоолександівської ваговозної породи та кумису

  • Б. М. Гопка
  • А. П. Тарадайко
  • Л. М. Зламанюк

Анотація

Наведено динаміку змін амінокислотного складу кобилячого молока та кумису упродовж лактації. Проведено порівняння вмісту амінокислот у цих продуктах за місяцями та в середньому по лактації. Встановлено, що кількісний склад амінокислот упродовж лактації постійно змінюється. В процесі дозрівання кумису кількість амінокислот у ньому збільшується на 2,36%, порівняно з молоком.

Посилання

Гладкова Е.Е. Кумыс – целебный напиток / Е.Е. Гладкова. – Дивово: ГНУ ВН?? коневодства, 2005. – 55 с.

Овчинников Ю. А. Биоорганическая химия. / Ю. А. Овчинников. – М.: Просвещение, 1987. – 815 с.

Тарадайко А.П. Вміст амінокислот в молоці кобил та динаміка його змін впродовж лактації // Зб. наукових праць ПДАТУ. – Кам’янець-Подільський: Подільський державний аграрно-технічний унівкрситет, 2013. – С. 268-270.

Хамдина М.Ф. О некоторых моментах изготовления кумыса / М.Ф. Хамдина // Коневодство. – 1955. – №3. – С. 13...15.

Шамаев А.Г. Башкирский кумис / А.Г. Шамаев. – Уфа, 2000. – 300 с.

Розділ
Статті