Модель оптимізації виробництва якісної свинини в сучасних умовах товарного свинарства

І. Б. Баньковська, В. М. Волощук, Л. І. Подобєд, С. Ю. Смислов

Анотація


В статті подано докладний опис розробленої моделі оптимізації виробництва якісної свинини. Акцентовано увагу на необхідності проведення комплексної системи досліджень м’ясної продуктивності, якості м’яса свиней та факторів, що їх обумовлюють в конкретній виробничій ситуації господарства. Обґрунтована важливість врахування у процесі виробництва свинини особливостей, пов’язаних з антагоністичним проявом зв’язків між кількісним рівнем м’яса в тушах свиней та його якісними характеристиками. Проаналізовано умови поетапного вирішення комплексу технологічних та загально-господарських питань, направлених на зниження економічних втрат під час виробництва свинини низької якості. Зроблено висновок про перспективи впровадження моделі оптимізації виробництва якісної свинини в умовах товарних господарств України.

Повний текст:

PDF

Посилання


Steane, D. Antogonistic traits in pig breeding [Text] / D. Steane // Livestock Product. – Sc. – 1981. – Issue 5. – Р.407-418.

Максимов, Г. В. Селекция на мясность: качество продукции и стрессустойчивость свиней [Текст] / Г. В. Максимов, В. Н. Василенко, В. Г. Максимов, А. Г. Максимов. – Ростов-на-Дону: Рост ?здат, 2003. – 250 с.

Тимошенко, Н. В. Технология хранения, переработки и стандартизация мяса и мясных продуктов [Текст]: учебное пособие / Н. В. Тимошенко. – М.: ВН??МП, 2008. – Т. 1. –379 с.

Рыбалко, В.П. Управление качеством мяса в условиях интенсивного выращивания свиней [Текст] / В. П. Рыбалко, ?. Б. Баньковская, А. А. Гетя // Сельскохозяйственный вестник. – 2005. – № 4-5. – С. 28-29.

EU (2011): Commission implementing Decision 2011/258/EC of 27 April 2011 amending Decision 89/471/EC authorising methods for grading pig carcasses in Germany (notified under document number C (2011) 2709). Official Journal of the European Union, L75. – Р.24–25

Методические рекомендации по оценке мясной продуктивности, качества мяса и подкожного жира свиней [Текст] / под наук. ред. В.А. Коваленко. – М.: ВАСХН?Л, 1987. – 64 с.

Heyer, A. Performance, carcass and meat quality in pigs еnfluence of rearing system, breed and feeding [Text]: doctoral thesis / A. Heyer // Swedish University of Agricultural Sciences, Uppsala. – 2004. – 54 p.

Тимофеев, Л. В. Убойные и мясне качества гибридных свиней в условиях предприятия промышленного типа [Текст] / Л. В. Тимофеев, Н. А. Федоров // Зоотехния. – 2007. – № 4. – С. 19-22.

Оценка влияния различных факторов кормления на качество производимой свинины / Наука и практика. [Электронный ресурс] / Режим доступа: http://xn--80abjdoczp.xn--p1ai/nauka-i-praktika/tehnologii-i-innovacii/1023-ocenka-vliyaniya-razlichnyh-faktorov-kormleniya-na-kachestvo-proizvodimoy-svininy.html

Баньковская, ?. Б. Морфологический состав частей туш свиней в зависимости от генотипа и способа содержания [Текст]: сб. науч. тр. / ?. Б. Баньковская, В. М. Волощук // Зоотехническая наука Беларуси. – Жодино: РУП «НПЦ НАН Беларуси по животноводству», 2015. – Т. 50. – Ч. 2. – С. 140-146

Нормы усушки парного мяса и субпродуктов при охлаждении / [Электронный ресурс] / Режим доступа: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/v0300400-81.


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.