ВПЛИВ ФАКТОРІВ ВИРОЩУВАННЯ ТА ТРИВАЛОСТІ ЗБЕРІГАННЯ НА ФІЗИКО-ТЕХНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ

Автор(и)

  • Н. О. Ящук

Анотація

Досліджено динаміку вологості та натури зерна пшениці озимої вирощеної за різних попередників й систем землеробства в процесі тривалого зберігання. Визначено фактори вирощування та оптимальні терміни зберігання, що сприяють отриманню зерна з високими фізико-технологічними властивостями.

Біографія автора

  • Н. О. Ящук
    кандидат сільськогосподарських наук

Посилання

Егоров Г. А. Технологические свойства зерна / Г. А. Егоров. – М. : Агроп-ромиздат, 1985. – 334 с.

Жемела Г. П. Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва / Г. П. Жемела, В .І. Шемавньов, О. М. Олексюк. – Полтава : РВВ "TERRA", 2003. – 420 с.

Казаков Є. З усіх біологічних і механічних втрат тільки деякі неминучі / Є. Казаков // Зерно і хліб. – 2005. – № 3. – С. 42.

Кулик М. Ф. Сучасні та перспективні технології зберігання і використання вологого зернофуражу / М. Ф. Кулик. – К. : Наукова думка, 2000. – 248 с.

Подколзін А. І. Вплив фізичних ознак зерна озимої пшениці на якісні пока-зники / А .І. Подколзін, Л. М. Тітенок, А. В. Бурлай та ін. // Агроном. – № 3. – 2009. – С. 33–36.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті