Isolation from the digestive system of rabbits lactic acid bacteria, promising for the development probiotic preparations

Authors

  • Yu. M. Pokhylko , Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
  • N. O. Kravchenko , Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН

DOI:

https://doi.org/10.31548/bio2016.05.010

Abstract

Obtained from the gastrointestinal tract of rabbits 250 strains of lactic acid bacteria of the genus Lactobacillus, that are promising for probiotics.

References

Food and Agriculture Organization. Available at: http://www.fao.org/home/en/

Zabolotskii, P. S. ed. (2004). Reference breeder. Rostov: Feniks, 256 (in Russia).

Akimenko, L. I. (2005) Probiotics in veterinary medicine. Veterinary Medicine of Ukraine, 5, 37-38.

Pokhilko, Yu. M., Kravchenko, N. O. (2016). Composition of microbiota of the gastrointestinal tract of rabbits depending on ration. Scientific and Technical Bulletin, 17 (1), 141 - 146.

Bioethics biomedical experiments. Moral principle experiments on animals. Available at: http://

intranet.tdmu.edu.ua/data/kafedra/internal/deontologi/lectures_stud/uk/med/biol/ptn/основи%20біоетики%20і%20біобезпеки/2/2%20біоетика%20медико-біологічних%20

експериментів.htm

Kvasnikov, E. I., Nesterenko, O. A (1975). Lactic acid bacteria and their utilization. Moscow: Nauka, 390 (in Russia).

Khout, J. ed. (1980). Short Bergey's Manual of Systematic Bacteriology. Moscow: Mir, 496 (in Russia).

Published

2017-05-11

Issue

Section

Veterinary