Efficiency of the use of certain complex methods of selection for the assessment of young pigs for fattening and meat qualities
Анотація
Research fattening performance and meat quality of young pigs of different breeds, types and lines of different environmental and genetic origins, the search for effective methods for assessing symptoms of these groups and their use in selection and breeding work is relevant and determine the vector further work.
The results of studies on the fattening performance and meat qualities of young pigs of large white breed different strain. Conducted assessment of specified groups of features based on the use of the complex index of fattening and meat qualities ((Ів) and the index of A. Sazer, H. Fredyn (I). Calculated the level of correlation between the main breeding traits.
Young pigs of large white breed is characterized by high levels of fattening and meat qualities. The highest figure found in animals genealogical line Slavutych.
Effective ways to assess young pigs for fattening and meat qualities is the use of evaluation index (r = -0,895 - +0,837). The selection of highly productive animals for fattening qualities should be provided that a comprehensive index fattening and meat quality varies from 175.36 to 193.06, the index A. Sazera, H.Fredina - from 0.144 to 3.273 points.
Young pigs M + Class, the comprehensive index fattening and meat quality and animal in which the index A.Sazera, H.Fredina is negative and varies from -2.781 to -0.003 points, characterized by higher rates of ' clear quality.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).