Виготовлення квасу з нетрадиційної сировини
DOI:
https://doi.org/10.31548/bio2018.03.030Анотація
Для того щоб витримувати високий ритм життя людина має бути максимально забезпечена вітамінами та мінеральними речовинами, тому актуальне дослідження рецептур і технологій квасів живого бродіння для створення комплексного функціонального безалкогольного напою, з максимально високим кількісним і якісним вітамінно-мінеральним складом. Розглядаються рецептури живого квасу з використанням нетрадиційної сировини, а саме плодово-ягідних сиропів шипшини, журавлини, калини, брусниці, глоду та свіжого імбиру. Перераховані компоненти мають багатий вітамінний та мінеральний склад, тому їх використання покращує показники квасу, як функціонального напою. Квас із використанням нетрадиційної сировини допомагає нормалізувати як фізичний, так і емоційний стан. Вживання таких напоїв покращує травлення, відзначається тонізуючий ефект та покращення емоційного стану.
Розробка нових рецептур дозволить підвищити попит на даний безалкогольний напій та покращить динаміку ринку серед виробників квасу як в Україні, так і закордоном, що, як наслідок, призведе до збільшення попиту. Таким чином відзначається перспективність виготовлення функціональних безалкогольних напоїв на прикладі квасу.
Ключові слова: квас, функціональний напій, плодово-ягідні сиропи, спиртове бродіння, молочнокисле бродіння
Посилання
Klimov, R.V. (2010). Aspekty razrabotki tekhnologii i retseptur napitkov brozheniya kak funktsional’nykh produktov. Tekhn. i tovaroved. innovats. pishch. prod. №3. 44-47.
L.A. Korostyleva, T.V. Parfenova, L.A. Tekut’yeva (2013). ZHivoy kvas s ispol’zovaniyem netraditsionnogo syr’ya. Pivo i napitki. №1. 20-22.
I.Yu. Sergeyeva, T.A. Unshchikova, V.Yu. Rysina (2014) Napravleniye sovershenstvovaniya tekhnologii kvasa brozheniya na osnove analiza sovremennykh nauchno-tekhnicheskikh razrabotok. Tekhnika i tekhnologiya pishchevykh proizvodstv. №3. 69-70.
G.V. Agafonov, E.A. Korotkikh, I.V. Novikova (2014) Biotekhnologii poroshkoobraznykh solodovykh ekstraktov na osnove netraditsionnogo syr’ya i proyektirovaniye napitkov s funktsional’nymi svoystvami: monografiya. – Voronezh: Nauchnaya kniga. 126.
A.P. SHlykova, A.A. Kolobayeva, O.A. (2013) Kotik Issledovaniye rastitel’nykh ekstraktov kak syr’ya dlya proizvodstva kvasa brozheniya Sovremennyye naukoyemkiye tekhnologii. №8. 319.
Zarubin D.A. (2009). Novyye vidy syr’ya v proizvodstve kvasa. Produkty pitaniya i ratsional’noye ispol’zovaniye syr’yevykh resursov: Sbornik nauchnykh rabot. V. 18. – Kemerovo: KemTIPP. 43-45.
.A. Kochetkova, V.M. Vorob’yeva, E.A. Smirnova (2011) Nauchnoye obosnovaniye sostavov i svoystv funktsional’nykh napitkov. Pivo i napitki. №6. 18-21.
M.V. Palagina, E.A. Isayenko, A.A. Nabokova (2011) Novyye kvasy s ispol’zovaniyem siropov iz dal’nevostochnykh dikorosov. Vestnik TGEU. №4. 65-68.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).