ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СВІТОВОМУ РИНКУ ЦУКРУ
Abstract
Подано результати аналітичного огляду кон’юнктури світовогоринку цукру, перш за все, цінова ситуація на початку 2014 р. Досліджено
динаміку цін фізичного та біржового ринків, у другому випадку –
біржових торгів на провідних «цукрових» біржах світу: Нью-Йоркській
товарній біржі та Лондонській товарній біржі в розрізі основних видів
цукру: відповідно, цукру-сирцю і цукру білого. Оцінка кон’юнктури ринку
цукру-сирцю із тростини відстежувалася на базі умов поставок FOB-порти Бразилії і CIF –Чорне море, білого цукру: FOB-порти Бразилії, а
також FOB-Тайланд (цукор категорії ICUMSA-45). Описано фактори, що
впливають на зниження та підвищення цін на цукор на світовому ринку.
Downloads
Issue
Section
Article
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).