Сутність та особливості ринку органічної продукції
Abstract
Визначено сутність, передумови та основні етапиформування ринку органічної продукції. Проаналізовано законодавчу базу
регулювання ринку органічної продукції в Україні. Охарактеризовано
сучасний стан функціонування ринку органічних продуктів. Розкрито
основні особливості вирощування органічної продукції та її переваги для
споживачів. Розглянуто процеси розвитку органічних харчових
продуктів в Україні; висвітлено суть поняття «органічна продукція»;
розкрито доцільність органічного виробництва й розглянуто чинники,
що стримують розвиток ринку органічної продукції; обґрунтовано
сутність органічного аграрного виробництва, проведено оцінку його переваг перед традиційним способом, розглянуто процес екологізації
сільського господарства, встановлено ефективність переходу на
органічне агровиробництво.
Здійснено узагальнення теоретичних засад його розвитку та
визначено основні причини повільного розвитку органічного
виробництва в Україні. Виокремлено тип потенційного споживача
органічної продукції як основу визначення цільової аудиторії при розробці
заходів нарощування обсягів реалізації продукції органічного сільського
господарства.
Downloads
Issue
Section
Article
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).