Аналіз собівартості виробництва м’яса птиці в різних країнах світу та її вплив на конкурентоспроможність
Abstract
У сучасному світі дуже важливим фактором для будь-якої країни є конкурентоспроможність її продукції на закордонних експортних ринках.
У розрізі ринку продукції птахівництва, важливим є аналіз ключових факторів, які впливають на здатність нашої продукції знайти своїх покупців на іноземних ринках.
У даній статті розглянуто структуру собівартості промислового виробництва м’яса птиці в Україні, країнах Європейського Союзу, та інших країнах світу, фактори які на неї впливають і оцінено експортні позиції та потенціал України на Європейському ринку. Проаналізовано географію поставок продукції українського птахівництва та ії зміни.
Ключовою складовою в собівартості м’яса птиці є корми, на долю яких припадає до 2/3 витрат. Вартість кормів має географічну залежність, яка, у свою чергу, обумовлює значну різницю в собівартості вирощування птиці залежно від регіону. Тому найнижчу собівартість виробництва м’яса птиці мають країни Південної Америки, що вирощують значні обсяги кукурудзи та сої. Країни Європи, у свою чергу, є залежними від імпорту складових корміві з інших регіонів.Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).