Моделювання періодичного процесу вирощування хлібопекарських дріжджів з використанням мови uml
Abstract
Розглядається біотехнологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що здійснюється за періодичним способом та характеризується наступними стадіями: складка, накопичення, дозрівання, вивантаження та очищення. Математична модель апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів складається з логічної та динамічної частини. Для опису логічної частини використовується уніфікована мова моделювання UML.
References
Дворецкий Д.С. Компьютерное моделирование биотехнологических процессов и систем/ Д.С. Дворецкий, С.?. Дворецкий,Е.?. Муратова, А.А. Ермаков. – Тамбов.: ?здательство ТГТУ, 2005. С. 19–22.
Трегуб В.Г. Автоматизация периодических процессов в пищевой промышленности [Текст] / В.Г. Трегуб. – К.: Техніка, 1982. – 160 с.
Плевако, Е.А. Технологиядрожжей / Е.А. Плевако. – М.: «Пищевая промышленность», 1970. – 311 с.
Белькович Е.С. Практическое моделирование динамических систем/ Е.С. Белькович, Ю.Б. Колесов, Ю.Б. Сенченко. – СПб.: БХВ – Петергбург, 2002.– 464 с.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).