Правові аспекти розвитку гастрономічного туризму в Україні
DOI:
https://doi.org/10.31548/law2021.04.001Анотація
Стаття присвячена окремим правовим аспектам розвитку гастрономічного туризму в Україні. Аналізуються стан та перспективи законодавчого забезпечення розвитку гастрономічного туризму в Україні. Досліджуються особливості надання послуг в сфері гастрономічного туризму особистими селянськими господарствами.
Піднімається проблема правового регулювання реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів особами, які здійснюють харчування туристів. Зроблено висновок, що норми Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо реєстрації таких потужностей не розповсюджується на власників особистих селянських господарств.
Ключові слова: гастрономічний туризм, сільський зелений туризм, особисте селянське господарство, надання послуг, харчові продукти, оператор ринку
Посилання
Omelnytska, V.O. (2018). Sutnist ta klasyfikatsiia vydiv hastronomichnoho turyzmu. Pryazovskyi ekonomichnyi visnyk, 1(6): 15–20 (in Ukrainian).
Patiichuk, V.O. Osoblyvosti orhanizatsii hastronomichnykh turiv. Food Safety Authority and laying down procedures in matter sof food safety. Available at: https://turizmlirol.wordpress.com/2017/04/02 (in Ukrainian).
Regulation (EC) № 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general princip les and requirement sof food law, establishingthe European Food Safety Authority and laying down procedures in matter sof food safety. Available at: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2002/178/oj (in English).
Rehlament ES № 852/2004 Evropeiskoho Parlamenta y Soveta ot 29 aprelia 2004 po hyhyene pyshchevykh produktov. Available at: http://xn--b1asbd8b.xn--p1ai/assets/files/documents/norm-doc/EC/reg-852-2004.pdf (in Russian).
Rehlament (ES) № 853/2004 Evropeiskoho Parlamenta y Soveta ot 29 aprelia 2004 ob ustanovlenyy spetsyalnykh hyhyenycheskykh pravyl, podlezhashchykh prymenenyiu k prodovolstvennыm tovaram zhyvotnoho proyskhozhdenyia. Available at: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/994_a99#n249 (in Russian).
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).