Додержання стабільності вологості тіста при замішуванні

Authors

  • І.Я. Стадник
  • М.Р. Коневич
  • В.П. Василів

Abstract

У статті проведено аналіз методів контролю процесу замішування тіста, розглянуто основні чинники, які впливають на процес тістоутворення. Запропоновано математичну модель процесу замішування тіста, та нові конструктивні рішення для тістомісильних машин, які дозволять інтенсифікувати процес замішування та підвищити якість тіста.

References

Стадник І.Я. Застосування способів вібраційного та пульсаційного замішування при розробці нової тістомісильної машини / І.Я. Стадник, О.Т. Лісовенко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009 – №4. – С. 37–40.

Стадник І.Я. Основи теорії пластифікації тіста / І.Я. Стадник, О.Т. Лісовенко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – №5. – С. 22–23.

Кулен Р.В. Математическое программирование (с элементами информационных технологий) / Р.В. Кулен, Е.А. Юнькова, А.Б. Жальцов. – К.: МАУП, 2000. – 124 с.

Михайлишин М.С. Моделювання процесу замішування тіста безлопатевим робочим органом / М.С. Михайлишин, І.Я. Стадник // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – №9. – С. 22–23.

Урьев Н.Б. Физико-химическая механика и интенсификация образования пищевых масс / Н.Б. Урьев, М.А. Талейсник. – М.: Пищевая промышленность, 1976. – 240 с.

Федоткин ?.М. Математическое моделирование. Теория технологических процессов и их интенсификации / ?.М. Федоткин, ?.С. Гулый. – К.: Арктур–А, 1998. – 416 с.

Лисовенко А.Т. Технологическое оборудование хлебозаводов и пути его совершенствования / А.Т. Лисовенко. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. – 208 с.