ІНАКТИВАЦІЯ МІКРООРГАНІЗМІВ ЕЛЕКТРИЧНИМИ ПОЛЯМИ
Анотація
Обговорено основні принципи інактивації мікроорганізмів шляхом постійного електричного поля. Показано, що прикладені електричні поля можуть вибірково інактувати сенсорні функції мікроорганізмів.Посилання
Barbosa-Cánovas G. V. Pulsed. Electric Fields Processing of Foods // Overview / G. V. Barbosa-Cánovas, B. Altunakar // Pulsed Electric Fields Technology for the Food Industry, Fundamentals and Applications. Raso J., Heinz V., eds. – New York : NY Springer, 2006. – P. 3–26.
McDonald C. J. Effects of Pulsed Electric Fields on Microorganisms in Orange Juice Using Electric field Strengths of 30 and 50 kV/cm / C. J. McDonald, S. W. Lloyd, M. A. Vitale [et al.] // Journal of Food Science. – 2000. – 65. – № 6. – P. 984–989.
Posudin Yu. I., Massjuk N. P., Lilitskaya G. G. Photomovement of Dunaliella Teod. Vieweg+Teubner Research. – 2010. – 224 p.
Rastogi N. K. Application of High-Intensity Pulsed Electrical Fields in Food Processing / N. K. Rastogi // Food Reviews International. – 2003. – № 19 (3). – P. 229–251.
Russell N. J.. Mechanism of action of pulsed high electric field (PHEF) on the membranes of food-poisoning bacteria is an ?all-or-nothing’ effect / N. J. Russell, M. Colley, R. K. Simpson [et al.] // International Journal of Food Microbiology. – 2000. – V. 55 . – № 1–3. – P. 133–136.
Sale A. J. H. Effects of high electric fields on microorganisms: I. Killing of bacteria and yeasts / A. J. H. Sale, W. A. Hamilton // Biochimica et Biophysica Acta (BBA) – General Subjects. – 1967. – V. 148. – № 3. – P. 781–788.
Schoenbach K. H. Effect of submicrosecond electric fields on microorganisms: experiments and applications / K. H. Schoenbach, F. E. Peterkin, S. Beebe [et al.] // Proceedings of the SPIE. – 1995. – V. 2374. – P. 99–205.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).