РІЗНОМАНІТНІСТЬ ПОКАЗНИКІВ КУРЯЧИХ ЯЄЦЬ ДЛЯ СЕЛЕКЦІЇ
Abstract
Наведено дані з різних показників курячих яєць за морфологічним і хімічним складом, зокрема за вмістом незамінних амінокислот, вітамінів, мікро- й макроелементів та інших речовин, цінних за дієтичними властивостями й перспективних у селекційній роботі. Зосереджено увагу на вмісті в яйцях холестерину та лізоциму, як факторів впливу на здоров’я людини.
References
Боголюбский С. ?. Селекция сельскохозяйственной птицы / С. ?. Боголюбский. – М. : Агропромиздат, 1991. – 258 с.
Бородай В. П. Технологія виробництва продукції птахівництва / В.П. Бородай, М. І. Сахацький, А. І. Вертійчук та ін. – Нова книга, 2006. – 360 с.
Глєбова Ю. А. Яйце – носій мінливості природної резистентності // Теоретичні та практичні аспекти оології в сучасній зоології / Ю. А. Глєбова/ Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції. – К. : Фітосоціоцентр, 2011. – С. 218–220.
Каталог племінних ресурсів сільськогосподарської птиці України / В. О. Пабат, Д. М. Микитюк, В. В. Фролов та ін. ; за ред. Ю. О. Рябоконя. – К. : Атмосфера, 2006. – 80 с.
Кочиш ?. ?. Селекция в птицеводстве / ?. ?. Кочиш. – М. : Колос, 1992. – 272 с.
Рубан Б. В. Птицы и птицеводство / Б. В. Рубан // Х. : Эспада, 2002. – 520 с.
Сергеева А. М. Контроль качества яиц / А. М. Сергеева. – М. : Россельхозиздат, 1984. – 72 с.
Царенко П. П. Повышение качества продукции птицеводства: пищевые и инкубационные яйца / П. П. Царенко – Л. : Агропромиздат, 1988. – С. 218–220.
Яичница – новый будильник для организма // Сучасне птахівництво. – 2014. – С.13.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).