Забійні та м’ясні якості чистопородних свиней із різною тривалістю ембріонального розвитку

Authors

  • Микола Іванович Маценко National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine image/svg+xml

Abstract

Наведено результати досліджень вивчення забійних та м’ясних якостей свиней великої білої породи із різною тривалістю ембріонального розвитку.

Встановлено, що незначне збільшення забійного виходу у свиней з подовженим ембріональним розвитком відбувалося за рахунок більшої маси внутрішнього жиру. Не встановлено впливу тривалості ембріонального розвитку на масу окосту, довжину туші та площу «м’язового вічка».

Author Biography

  • Микола Іванович Маценко, National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine
    Доцент кафедри технологій виробництва молока та м'яса

References

Беззубов, В. ?зменения некоторых технологических параметров свинокомплекса [Текст] / В. Беззубов, В. Колесень, Е. Рабкевич // Свиноводство. – 1979. – № 10. – 33 с.

Василенко, Д. Я. Особливості росту свиней з різною тривалістю ембріонального розвитку [Текст] / Д. Я. Василенко, М. І. Маценко // Вісник сільськогосподарської науки. – 1980. – № 7. – С. 51-55.

?ванов, М. Ф. Полное собрание сочинений в 7-ми томах [Текст] / М. Ф. ?ванов – М.: Колос, 1964. – Т. 5. – 620 с.

Маценко, М. І. Повторюваність і успадковуваність тривалості поросності свиноматок великої білої породи [Текст] // Науковий збірник НУБіП України – 2011. – Вип. 160. – Ч. 1. – С. 74-79.

Плохинский, Н. А. Руководство по биометрии для зоотехников [Текст] / Н. А. Плохинский – М.: Колос. 1969. – 255 с.

Сорокина, В. О. О наследовании хозяйственно полезных признаков [Текст] / В. О. Сорокина // Свиноводство. – 1971. – № 11. – С. 30-32.

Степуленкова, А. Продлжительность супоросности в зависимости от факторов разведения [Текст] / А. Степуленкова, В. Сухоруков // Свиноводство. – 1977. – № 6. – С. 28-29.

Published

2018-03-12

Issue

Section

Статті