Chewing activity of cows and acidity of rumen contents
Анотація
Studying the relationship between the size of the food particles and the acidity of the rumen contents, found that the size of the particle feed has an effect on the pH of the rumen. Analyzing the results, it should be noted that the level of acidity of the rumen content in cows with low chewing activity indicated a more acidic environment, pH ranged from 6.94 to 6.03. At the same time, animals with a higher level of chewing activity were characterized mainly by a neutral or slightly alkaline rumen contents with a pH of 6.91 to 7.75. As we see, cows, which are characterized by elevated chewing activity, were distinguished by higher values of pH of a rumen in comparison with animals, which had a lower duration of chewing. Ruminating activity of cows fed the same ration has been studied. Time of rumination was different that influenced rumen acidity (pH). Strong correlation (r = 0,57; 0,53) between rumination time and rumen pH has been discovered. It nas been proved that 24–h monitoring of rumination can serve as effective instrument of control of microbial processes in the rumen.
Вивчаючи залежність між розміром часток корму та кислотністю вмісту рубця встановили, що розміри часток корму мають вплив на рН рубця. Аналізуючи отримані результати, слід відзначити, що рівень кислотності вмісту рубця корів з низьким рівнем жувальної активності характеризувався більш кислим середовищем і показник рН коливався від 6,94 до 6,03. У той же час, тварини з вищим рівнем жувальної активності вирізнялися переважно нейтральним або дещо залуженим середовищем вмісту рубця з рівнем рН від 6,91 до 7,75. Як бачимо, корови, які характеризувалися підвищеною жувальною активністю, вирізнялися вищими значеннями pH вмісту рубця у порівнянні з тваринами, які мали меншу тривалість жуйки. Рівень жувальної активності корів за однакового складу раціону був різним, що позначилося на кислотності (рН) вмісту рубця. Установлено достатньо сильний (r = 0,57…0,53) кореляційний зв'язок між тривалістю жування та рН вмістом рубця. Доведено, що цілодобовий моніторинг жувальної активності може бути ефективним інструментом контролю перебігу мікробіологічних процесів у рубці.
Посилання
Osoblyvosti perevariuvannia roslynnoi yizhi u roslynoidnykh tvaryn [Features of digestion of plant food in herbivorous animals]. (2010). Available at: http://pti.kiev.ua_posiv_2011.pdf.
Kostenko, V. I. (2011). Orhanizatsiia hodivli [Features of digestion in ruminants] Internet magazine "Agrarian business", 13. Available at: http://agro-business.com.ua/agro/suchasne-tvarynnytstvo/item/8077-orhanizatsiia-hodivli.html
Kostenko, V. I. (2015). Khvoroby obminu rechovyn u koriv [Prophylaxis of cow’s diseases]. Internet publication of Agrobusiness Ukraine magazine. Available at: http://agrobiznes.org.ua/node/27.
Bar, D. A. (2011). DVM, SCR Chief Scientist Calving Disease Prevention. SCR’s products and reports, 4.
Geishauser, T., Linhart, N., Neidl, A., Reimann, A. (2012). Factors associated with ruminal pH at herd level. J Dairy Sci, 95(8), 1556-1567.
Завантаження
Додаткові файли
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).