ВПЛИВ ВІКУ ЗАБОЮ БИЧКІВ УКРАЇНСЬКОЇ М’ЯСНОЇ ПОРОДИ НА ЇХ М’ЯСНУ ПРОДУКТИВНІСТЬ

Автор(и)

  • О. П. Крук Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • А. М. Угнівенко Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Вивчено забійні показники бичків української м’ясної породи залежно від їх віку. З’ясовано, що у них найвищі забійний вихід, вихід туші, м’якуша вищого і першого сортів є у 22 – місячному віці. Вміст внутрішнього жиру, сухожилок та зв’язок, м’якуша вищого і першого сортів з віком мають тенденцію до збільшення. Чистий приріст бичків зі збільшенням віку забою знижується.

Посилання

Берг Р. Т. Мясной скот. Концепции роста / Р. Т. Берг, Р. М. Баттерфилд. – М.: Колос, 1979. – 279 с.

Каталог внутрипородных типов мясного скота / [сост. Угнивенко А. H., Винничук Д. Т., Ткачук В. Н., Спека С. С.]; под. ред. Лукиянчука В. Н., Плахотнюка В. Е. – К. : Урожай, 1988. – 190 с.

Козырь В. О возрасте и живой массе скота при убое в степной зоне Украины: / В. Козырь // Тваринництво України. – 2011. – № 5. – С. 9 – 13.

Овсянников А. ?. Основы опытного дела в животноводстве / А. ?. Овсянников. учебное пособие. – М.: Колос, 1976. – 304 с.

Салогуб А. М. Оцінка м’ясних якостей бугайців української м’ясної породи / А. М. Салогуб // Вісник Сумського національного аграрного університету.–2013.–№ 1. – С. 3 – 4.

Ткачук В. М. Індекс м'язової тканини як критерій оцінки м'ясності тварин / В. М. Ткачук // Науковий вiсник Нацiонального аграрного унiверситету. – 2000. – Вип. 21. – С. 106 – 111.

International Committee for Animal Recording (ICAR), 2009. International agreement of recording practices / Approved by the General Assembly held in Niagara Falls, USA, on 18 June 2008. Section 3. – Р. 91 – 189.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті