ЯИЧНАЯ ПРОДУКТИВНОСТЬ ЯПОНСКИХ ПЕРЕПЕЛОВ ПРИ ИСПОЛЬЗОВАНИИ ПРОБИОТИЧЕСКИХ ПРЕПАРАТОВ
Анотація
Использование пробиотической кормовой добавки «Байкал ЭМ-1У» в кормлении яичных перепелов способствовало повышению сохранности поголовья на 4,8 % и яйценоскости на начальную несушку за период− на 3,0 %, что позволило получить на 4,8 % больше яичной массы. Применение пробиотического препарата «Праймикс-Бионорм П(К)» способствовало повышению яйценоскости за период на начальную несушку на 10,2 % и на среднюю несушку − на 9,0 %, вследствие чего получено больше яичной массы на 13,7 %.
Посилання
Бородай В. П. Виробництво продукції перепелів / В. П. Бородай, В. В. Мельник, С. М. Базиволяк // Сучасне птахівництво. – 2007. – № 5/6. – C. 37–38.
Виробництво перепелиних яєць. Технологічний процес. Основні параметри: СОУ 01.24-37-538:2007. – [Чинний від 2007-03-05] / Ю. Петров, О. Пономаренко, Т. Ручко, М. Сахацький. – К.: Мінагрополітики України, 2007. – 15 с. − (Стандарт організацій України).
Данилевская Н. Пробиотик: действие на перепелов разных пород / Н. Данилевская, В. Субботин // Птицеводство. – № 8. – 2005. – С. 14 – 15.
Кощаев А. Кормовые добавки на основе живых культур микроорганизмов /А. Кощаев, А. Петенко, А. Калашников // Птицеводство. – 2006. – № 11. – С. 43– 45.
Ленц Е. Перепеловодство: проблемы или выгоды / Е. Ленц // Ефективне птахівництво. – 2007. – № 1. – C. 38–41.
Меркулова І. Збереженість перепелів за споживання пребіотика / І. Меркулова // Тваринництво України. – № 5. – 2012. – С. 25–28.
Научные основы применения пробиотиков в птицеводстве / [Ноздрин Г. А., ?ванова А. Б., Шевченко А. ?., и др.]. – Новосибирск: Новосиб. гос. аграр. ун-т., 2005. –188 с.
Панікар І. І. Перепелівництво: критерії благополуччя ферм та використання продукції для харчування і в біопромисловості / І. І. Панікар, Г. Гарагуля, Іг. Іг. Панікар // Ветеринарна медицина України. –2005. – № 8. – C. 17–18.
Плохинский Н. А. Руководство по биометрии для зоотехников / Н. А. Плохинский. – М. : Колос, 1969. – 280 с.
Рекомендації з нормування годівлі сільськогосподарської птиці / [Братишко Н. І., Горобець А. І., Притуленко О. В. та ін.] за ред. Ю. О. Рябоконь. – Бірки: Інститут птахівництва УААН, 2005. – 101 с.
Решетніченко О. Пробіотики в годівлі тварин / О. Решетніченко, Л. Орлов, В. Крюков // Тваринництво України.– 2012. – №5. – С. 25 – 28.
Чудак Р. А. Продуктивність перепелів під впливом пробіотика / Р. А. Чудак, Ю. М. Подолян, О. В. Павлик // Ефективне птахівництво. – 2011. – № 12(84). – С. 33–36.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).