QUALITY INDICATORS OF BLUEBERRY FRUIT IN KIEV
Abstract
The authors presents results of the study of the mass and performance tasting blueberry fruit in a steppe of Ukraine. Investigations were carried out in five grades (Amanda, Bluestar, Johnny, Kerry, Chick). On a set of positive indicators of quality grapes selected best varieties of blueberry Chick and JohnnyReferences
Андрусів Б. М. Вирощуємо чорницю / Б. М. Андрусів. – Львів : Наукове товариство ім. Шевченка, 2006. – 110 с.
Гримашевич В. В. Лесные напитки и деликатесы / В. В. Гримашевич, П. Н. Таргонский, Н. В. Гримашевич. – Минск : «Ураджай», 1994. – 320 с.
Лебедева А. М. Химическая изменчивость черники обыкновенной в фитоценозах южной тайги Брусничные в СССР / А. М. Лебедева, С. Я. Тюлин // Ресурсы, интродукция, селекція : Сб. науч. трудов. – Новосибирск : Наука, 1990. – С. 150–156.
Махов А. А. Зеленая аптека / А. А. Махов. – 4-е изд., дополн. – Красноярск : Красноярское книжное изд-во, 1993. – 189 с.
Методика державного випробування сільськогосподарських культур. Випуск 5 (плодові, ягідні, горіхоплідні, субтропічні, виноград та шовковиця) / За ред. В. В. Волкодава. Державна служба з охорони прав на сорти рослин. – К., 2002. – 72 с.
Программа и методика сортоизучения плодових, ягодных и орехоплодных культур / Под ред. Е. Н. Седова. – Орел : ВНИСПК, 1999. – 608 с.
Рупасова Ж. А. Голубика высокорослая: оценка адапционного потенциала при интродукции в условиях Беларуси. НАН Беларуси. Центральный ботанический сад / Ж. А. Рупасова, В. Н. Решетников. – Минск : Белоруская наука, 2007. – 442 с.
Шумейкер Дж. Ш. Культура ягодных растений и винограда / Дж. Ш. Шумейкер. – М. : ?зд-во иностранной литературы. 1958. – 298 с.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).