ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ ПЛОДІВ ЛОХИНИ (БУЯХІВ) В УМОВАХ КИЄВА

Authors

  • В. О. Сіленко НУБіП України
  • В. Т. Гонтар НУБіП України

Abstract

Наведено результати вивчення маси та дегустаційних показників плодів буяхів (лохини) за умов вирощування в Лісостепу України. Дослідження проводили на п'яти сортах буяхів (Аманда, Блустар, Джонні, Керрі, Чік). За комплексом позитивних показників якості ягід виділено кращі сорти – Чік та Джонні.

Author Biographies

В. О. Сіленко, НУБіП України

кандидат сільськогосподарських наук

В. Т. Гонтар, НУБіП України

кандидат сільськогосподарських наук

References

Андрусів Б. М. Вирощуємо чорницю / Б. М. Андрусів. – Львів : Наукове то-вариство ім. Шевченка, 2006. – 110 с.

Гримашевич В. В. Лесные напитки и деликатесы / В. В. Гримашевич, П. Н. Таргонский, Н. В. Гримашевич. – Минск : «Ураджай», 1994. – 320 с.

Лебедева А. М. Химическая изменчивость черники обыкновенной в фито-ценозах южной тайги Брусничные в СССР / А. М. Лебедева, С. Я. Тюлин // Ре-сурсы, интродукция, селекція : Сб. науч. трудов. – Новосибирск : Наука, 1990. – С. 150–156.

Махов А. А. Зеленая аптека / А. А. Махов. – 4-е изд., дополн. – Красноярск : Красноярское книжное изд-во, 1993. – 189 с.

Методика державного випробування сільськогосподарських культур. Випуск 5 (плодові, ягідні, горіхоплідні, субтропічні, виноград та шовковиця) / За ред. В. В. Волкодава. Державна служба з охорони прав на сорти рослин. – К., 2002. – 72 с.

Программа и методика сортоизучения плодових, ягодных и орехоплодных культур / Под ред. Е. Н. Седова. – Орел : ВНИСПК, 1999. – 608 с.

Рупасова Ж. А. Голубика высокорослая: оценка адапционного потенциала при интродукции в условиях Беларуси. НАН Беларуси. Центральный ботаниче-ский сад / Ж. А. Рупасова, В. Н. Решетников. – Минск : Белоруская наука, 2007. – 442 с.

Шумейкер Дж. Ш. Культура ягодных растений и винограда / Дж. Ш. Шумейкер. – М. : ?зд-во иностранной литературы. 1958. – 298 с.