ДОРОБКА ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА КУКУРУДЗИ ПРОДОВОЛЬЧОФУРАЖНОГО ТА ТЕХНІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автор(и)

  • Г. І. Подпрятов Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • Н. О. Ящук Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • В. І. Рожко Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • В. А. Насіковський Національний університет біоресурсів і природокористування України

Анотація

Проаналізовано наукові публікації вітчизняних та закордонних вчених з питань ефективної економічно вигідної післязбиральної доробки та зберігання зерна кукурудзи. Встановлено основні фактори, які слід враховувати під час післязбиральної доробки та зберігання зерна для отримання високоякісної екологічно чистої продукції кукурудзи. Проведене узагальнення і систематизація матеріалу.

Біографії авторів

Г. І. Подпрятов, Національний університет біоресурсів і природокористування України

кандидат сільськогосподарських наук, професор

Н. О. Ящук, Національний університет біоресурсів і природокористування України

кандидат сільськогосподарських наук

В. І. Рожко, Національний університет біоресурсів і природокористування України

кандидат сільськогосподарських наук

В. А. Насіковський, Національний університет біоресурсів і природокористування України

кандидат сільськогосподарських наук

Посилання

Голик М. Г. Хранение и обработка початков и зерна кукурузы / М. Г. Голик. – М.: "Колос", 1968. – 335 с.

Жемела Г. П. Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва. Підруч. / Г. П. Жемела, В. І. Шемавньов, О. М. Олексюк. – Полтава: РВВ "TERRA", 2003. – 420 с.

Казаков Е. Д. Биохимия зерна и хлебопродуктов / Е. Д. Казаков, Г. П. Карпиленко. – СПб.: Г?ОРД, 2005. – 512 с.

Карпов Б. А. Технология послеуборочной обработки и хранения зерна / Б. А. Карпов. – М.: Агропромиздат, 1987. – 288 с.

Кирпа М. Я. Збирання і збереження зерна / М. Я. Кирпа // Хранение и переработка зерна. – 2001. – № 7 (25). – С. 26–29.

Кирпа Н. Я. Особенности первичной обработки и хранение зерна / Н. Я. Кирпа // Хранение и переработка зерна. – 2003. – №7. – С. 38–40.

Кирпа Н. Я. Состояние и особености технологий послеуборочной обработки кукурузы / Н. Я. Кирпа // АПК-?нформ. – 2001. – С. 12–15.

Лихочвор В. В. Рослинництво: навчальний посібник / В. В. Лихочвор. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 816 с.

Панфилов А.Э. Предуборочная и послеуборочная динамика влажности зерна кукурузы в связи с десикацией посевов / А.Э. Панфилов, Е.С. ?ванова // Кукуруза и сорго.– 2007. – № 5. – С.10–14.

Подпрятов Г. І. Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва: Навч. Посібник / Г. І. Подпрятов, Л. Ф. Скалецька, А. М. Сеньков. – К.: ЦП Компринт, 2010. – 495 с.

Подпрятов Г. І. Післязбиральна доробка та зберігання продукції рослинництва: Навчальний посібник / Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, А. В. Бобер. – К.: Центр інформаційних технологій, 2009. – 296 с.

Шпаар Дитер. Кукуруза: выращивание, уборка, хранение и использование / Дитер Шпаар – К.: ?Д «Зерно», 2012. – 462 с.

Яковенко В.А. Прием, хранение и обработка кукурудзы / В. А. Яковенко. – М.: Колос, 1972. – 103 с.

Pahl H. Maisanbau 98. Top-Sorten bringen Bares / H. Pahl // DLZAgrarmagazin. – 1997. – № 12. – S.21–22. 15. Vitazek I. Sorbition isotherms of maize grains / I. Vitazek, J. Havelka, M. Pirsel // Agriculture. – 2003. – Vol. 49, № 3. – S.137–142.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті