ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ СТЕВІЇ (Stevіa rebaudіana bertonі) ВІТЧИЗНЯНОГО ТА ІНОЗЕМНОГО ПОХОДЖЕННЯ
Анотація
Представлено оцінку вітчизняної сировини, отриманої сушінням за повітряно-тіньовим способом з дотриманням оптимальних умов, та іноземної стевії-сировини. Оцінку сировини здійснено за органолептичними та фізико-хімічними властивостями, а також за рахунок ефективності екстрагування основних біологічно-цінних речовин: дитерпенових глікозидів і флаваноїдного комплексу.Посилання
Булатов М. ?. Практическое руководство по фотоколориметрическим и спектрофотометрическим методам анализа / М. ?. Булатов, ?. П. Калинкин. – Л. : Химия. – 1972. – 408 с.
Гігієнічний норматив питомої активності радіонуклідів 137Cs та 90Sr у рос-линної сировині, що використовується для виготовлення лікарських засобів / затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я від 08.05.2008 р. №240.
«Лист стевії медової (Stevіa rebaudіana bertonі). Заготовляння для проми-слового переробляння» : ДСТУ 4776:2007. – [Чинний від 01.01.2009 р.]. – К. : Держспоживстандарт України. – 14 с.
Заявка на патент України на корисну модель, МПК9 С07 Н 15/00, С07 Н 17/00, G01 N 21/00 Спосіб визначення вмісту речовин флаваноїдного комплексу / Роїк М.В., Кузнєцова І.В, Рудакова Т.В.; заявник патентоволодар Київ. Ін-т біо-енергетичних культур і цукрових буряків НААН. – № u201211791 заявл. 12.10.12 р.
Кузнєцова І. В. Екстракція речовин флавоноїдного комплексу із стевії / І. В. Кузнєцова // Цукрові буряки. – К, 2012. – № 3 – С. 18–19.
Вплив якості води на екстракт стевії / Роїк М. В., Кузнєцова І. В., Бондар М. В., Ложкін М. М. // Тези ІІІ науково-прак-тичної конференції з міжнародною участю «Вода в харчовій промисловості». – Одеса, 2012. – С. 104–105.
Новини Steviacorp [Елетронний ресурс]. – Режим доступу: URL www.stevia.co/news/news_releases/2013/03/stevia-corp.-poised-to-harvest-first-crop-in-vietnam
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).