МОДЕЛЮВАННЯ ГІДРОДИНАМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В БАГАТОЧАННІЙ ЖАРОВНІ ПРИ СМАЖЕННІ МЯТКИ РИЦИНИ
Анотація
Розроблено математичну модель гідродинаміки
руху частинок мяткі в чані жаровні як єдиний процес переміщення потоків мяткі по горизонтальних концентричних колах і вертикальним (меридіанними), що перетинають вісь чана. Основою моделі є диференціальне рівняння руху частинки по лопатці, що обертається навколо осі по обігрівається днищу чана жаровні. Рівняння враховує конструктивні особливості мішалки, частоту обертання лопатей, їх довжину і фізичну характеристику мяткі виражені через коефіцієнти тертя. Рішення рівняння дозволяє визначити швидкість руху частинки в напрямку лопатки і окружну швидкість, час руху по лопаті. Це є вихідними даними для осьового руху мяткі. Час проходження мяткі по лопаті мішалки дозволяє обгрунтувати режими кондуктивного тепло- влагообмена. Час проходження по осі чана дозволяє обгрунтувати режими конвективного тепло- влагообмена.
Однак рух частинок по вільної лопатці відрізняється від руху частинок в турбулентному мешалке Чанной жаровні. У просторі, описуваному обертається мішалкою, спостерігається найбільш сильне ущільнення ліній струму, тому можна припускати, що в цій зоні буде відбуватися найбільш інтенсивне перемішування рідини.
В обсязі апарату виділяються дві зони - зону мішалки, в якій відбувається інтенсивне перемішування, і зону циркуляції, в якій перемішування відбувається з меншими швидкостями. Для проведення аналізу гідродинамічних проблем, пов'язаних з рухом мяткі в Чанной жаровні через межлопастное простору ротора мішалки, використовувалася теорія вихрових насосів.
Посилання
Стренк Ф. Перемешивание и аппараты с мешалками. Польша, 1971. Пер. с польск. под ред. Щупляка ?. А. Ленинград. Химия. 1975. 384 с.
Алексанян ?. Ю., Титова Л. М., Нугманов А. Х. Моделирование процесса
сушки дискретного материала в кипящем слое // Техника и технология пищевых производств. 2014. №3. С. 96—102.
J. Liua, M. Abdalbasit, A. Gasmallaa, P. Lia, R. Yang. Enzyme-assisted extraction
processing from oilseeds: Principle, processing and application // Innovative Food Science & Emerging Technologies. 2016. Vol. 35. P. 184—193.
Th. A. McKeon, D. L. Brandon, X. He. Improved method for extraction of castor seed for toxin determination // Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2016.
Vol. 5. P. 56—57.
Дидур В., Ткаченко В., Ткаченко А., Дидур В. Математическая модель процесса подготовки масличного сырья в многочанной жаровне // MOTROL Commission of motorization and energetics in agriculture an international journal on operation of farm and agri-food industry machinery. Lublin-Rzeszów. 2016. Vol. 18.
№ 1. Р. 29—36.
Василенко П. М. Теория движения частицы по шероховатым поверхностям сельскохозяйственных машин. Киев. Украинская академия
сельскохозяйственных наук. 1960. 280 с.
Справочник конструктора сельскохозяйственных машин, в четырёх томах / Под ред. М. ?. Клецкина, изд. 2-е пер. и доп. Москва. Машиностроение. 1967.
с.
Nagata S.,Yamamoto K., Hashimoto, Naruse Y. Mem. Fac. Eng. Kyoto Univ. 22. 1960. 68.
Ziolkowski Z. Destylacja i rektycja w przemysle chemicznym. WNT. Warszzawa,
120.
Uhl V. W., Gray J. B. Mixing Theory and Practice. T. I. Fcademie Press. New York. 1966. 240.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).