ПРОДУКТ?ВНОСТЬ ПЛЕМЕННЫХ КУР ? КАЧЕСТВО ПРОДУКЦ?? ПР? ?СПОЛЬЗОВАН?? В КОРМЛЕН?? ТРЕОН?НА
Анотація
Введение в пшенично-кукурузно-соевые комбикорма для племенных кур в предкладковый (18-23 недели) и кладковый (24-51 неделя) периоды L-треонина на уровне 0,60 и 0,63% приводит к достоверному увеличению живой массы - на 110 г (с 1,93 до 2,04 кг), яйценоскости - на 6,7 яйца (с 114,4 до 121,1 шт.), оплодотворенности яиц - на 1,1%, вывода молодняка - на 2,4%, количества инкубационных яиц - на 7,6 (с 106,6 до 114,2 шт.) и снижению затраты корма на 10 инкубационных яиц - на 140 г (с 2,11 до 1,97 кг).Посилання
Архипов А. В. Протеиновое питание птицы / А. В. Архипов, Л. В. Торопова. – М.: Колос, 1998. – 175 с.
Бекер В. Ф. Биологическая оценка кормового препарата треонина, полученного методом микробиологического синтеза / В. Ф. Бекер, С. В. Васильева, Р. Ю. Краузе, Б. В. Питран // Физиология процессов всасывания у животных. – Рига: Зинатие, 1986. – С. 58-66.
Bідомчі норми технологічного проектування. Підприемства птахівництва / ВНТП-АПК-04.05 / Міністерство аграрної політики України (Мінагрополітики України) – К.: 2005. – 90 с.
Глєбова Ю. А. Взаємодійний вплив середовища і генотипу на відтворну здатність яєчних курей / Ю. А. Глєбова // Сучасне птахівництво № 11-12 (96-97) листопад-грудень. 2010. – С. 21-23.
Глєбова Ю. А. Годівля - фактор адаптаційної реакції яєчних курей / Ю. А. Глєбова // Сучасне птахівництво. – 2008. – №7-8 (68-69). – С. 19-28.
Ібатуллін І. І. Триптофан у комбікормах для курей-несучок / І. І. Ібатуллін, М. Я. Кривенок, Ю. О. Панасенко, В. Г. Добрівський // Сучасне птахівництво. – 2010. – № 11-12 (96-97). – С. 39-40.
Лемешева М. М. Кормление сельскохозяйственной птицы / М. М. Лемешева. – Суми: Слобожанщина, 2003. – 152 с.
Терещенко О. В. Рекомендації з нормовання годівлі сільськогосподарської птиці / [Н. І. Братишко, О. В. Притуленко, М. М. Лемешева та ін.]; під ред. О.В. Терещенка. [3-є вид.]. – Бірки: ІП НААН, 2010. – 88 с.
Чорна В. М. Ефективність застосування препарату треоніну мікробіологічного синтезу при зниженні рівня протеїну в комбікормах для бройлерів. / В.М. Чорна, С.А. Водолажченко // Птахівництво. – 1992. – Вип. 44. – С. 39-42.
Wоrmser E. H., Pardee А. В. Regulation of threonine biosynthesis in Escherichia coli, Arch. Biochim. Biophys., № 78, 1958. – Р. 416-432.
Tesseraud S., Everaert N., Boussaid-Om Ezzine S., Collin A., Metayer-Coustard S. and Berri С. Manipulating tissue metabolism by amino acids. World's Poultry Science Journal, Vol. 67, June 2011. – Р. 382-385.
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).