ОЦІНКА МОРФОЛОГІЧН?Х ПОКАЗН?КІВ ІНКУБАЦІЙН?Х ЯЄЦЬ ПЕРЕПЕЛІВ ПОРОД? АНГЛІЙСЬКА БІЛА ЗАЛЕЖНО ВІД ВІКУ

  • М. В. Петерс Інститут розведення та генетики тварин ім. М. В. Зубця НААН України

Анотація

Наведено порівняльну оцінку морфологічних показників інкубаційних яєць перепелів породи англійська біла на початку та на піку продуктивного періоду. Встановлено вірогідне збільшення абсолютної маси яйця та жовтка, зменшення індексу форми яйця, відносної маси білка та співвідношення «білок:жовток» з віком птиці.

Посилання

Промышленное птицеводство / [А. П. Агеечкин, Ф. Ф. Алексеев, А. В. Аралов и др.] ; под ред. В. ?. Фисинина. – [4-е изд.]. – Сергиев Посад : ВН?Т?П, 2005. – 599 с.

Шоміна Н. В. Особливості впливу якості білка та жовтка яєць на розвиток ембріонів курей при інкубації / Н. В. Шоміна, С. М. Ткаченко, М. Т. Тагіров // Ефективне птахівництво. – 2009. – № 12(60). – С. 15–17.

Фесенко Н. А. Порівняльна оцінка різних порід та ліній яєчних курей за фізико-морфологічними якостями яєць [Електронний ресурс] / Н. А. Фесенко, Т. Б. Печеніжська // Міжвідомчий науковий тематичний збірник «Птахівництво». – Випуск 61. – С. 1–6. – режим доступу до ресурсу.: www.avian.org.ua.

Морфологические показатели качества яиц новой субпопуляции кур мясо-яичного направления продуктивности [Електронний ресурс] / [О. Н. Байдевлятова, Н. С. Огурцова, Н. В. Шомина, А. В.Терещенко] // Міжвідомчий науковий тематичний вісник «Птахівництво». – Харків : Інститут птахівництва УААН, 2011 – Вип. 67. – С. 1–7. – Режим доступу до ресурсу.: www.avian.org.ua.

Буртов Ю. З. ?нкубация яиц: Справочник / Буртов Ю. З., Голдин Ю. С., Кривопишин ?. П. – М.: Агропромиздат, 1990. – 239 с.

?нкубационные качества яиц высокопродуктивных мясных кроссов / [Л. Дядичкина, Т. Цилинская, Н. Позднякова, Т. Мелёхина] // Птицеводство. – 2011. – № 1. – С. 25–27.

Методические рекомендации по проведению анатомической разделки тушек и органолептичекой оценки качества мяса и яиц сельскохозяйстенной птицы и морфологии яиц / [Лукашенко В. С., Лысенко М. А., Столляр Т. А. и др.]. – Сергиев Посад : ВН?Т?П, 2001. – 28 с.

Оценка качества кормов, органов, тканей, яиц и мяса птицы: методическое руководство для зоотехнических лабораторий / [Фисинин В. ?., Тишенков А. Н., Егоров ?. А. и др.] ; под ред. В. ?. Фисинина и А. Н. Тишенкова. – Сергиев Посад : ВН?Т?П, 2007. – 116 с.

Птахівництво і технологія виробництва яєць та м’яса птиці / [Бесулін В. І., Гужва В. І., Куцак С. М. та ін.] ; за ред. В. І. Бесуліна. – Біла Церква : Білоцерк. держ. аграр. ун-т, 2003. – 447 с.

Станишевская О. Повышение качества инкубационных яиц / О. Станишевская // Птицеводство. – 2008. – № 9. – С.15–17.

Яйця перепелині харчові та інкубаційні. Технічні умови: ДСТУ 4656:2006. – [Чинний від 2006–08–01] / В. Бреславець, О. Гадючко, Д. Гриценко, Г. Єрмічко, В. Ковач. Ю. Петров. – К.: Мінагрополітики України, 2007. – 11 с. (Національний стандарт України).

Розділ
Статті