Вплив раціону із картопляних чіпсів на біохімічні показники крові лабораторних щурів
Анотація
Визначено зміни біохімічних показників сироватки крові лабораторних щурів за згодовування їм картопляних чіпсів в умовах хронічного досліду. На підставі показників біохімічного аналізу крові і клінічного огляду встановлено токсичну дію та прогресування патологічного впливу на організм щурів тривалого згодовування чіпсів. Картопляні чіпси, лабораторні щурі, біохімічні показники сироватки крові.Посилання
Список літератури
АКР?ЛАМ?Д [Електронний ресурс] / XuMuK.ru - Химическая
энциклопедия http://www.xumuk.ru/ encyklopedia/90.html
Левченко В.І. Ветеринарна клінічна біохімія / За ред. В. І. Левченка. -Біла Церква, 2002. – С. 400.
Постанова Кабінета Міністрів України від 4 січня 1999 p. N 12 Із змінами,внесеними згідно з Постановами КМ «Про затвердження переліку харчових добавок, дозволених для використання у харчових продуктах».
Приходько O.O. Вплив солей важких металів на біохімічні показники крові турів різних вікових груп // О.О. Приходько // Вісник Сумського державного університету. Серія медицина – 2010. – № 2. – С. 42-47.
Рибалка О. Плата за смак та аромат [Електронний ресурс]/ О.Рибалка // Агробізнес Сьогодні № 9(232) травень2012 http://www.agro-business.com.ua
Смоляр В.І. Токсичні ефекти харчових добавок / В.І. Смоляр//
Проблеми харчування. – 2005. – №1.– С. 5–15.
Щегленко В. Харчові добавки: не обійтися, але стерегтися [Електронний ресурс] / В. Щегленко // Чорноморські новини № 065-066 (21329-21330) 23.08.2012 р. http://chornomorka.com/archive/a-l 184.html
Euronews 25 03. 2013 [Електронний ресурс] http://ru.euronews.com
European Convention for the Protection of Vertebrate Animals used for Experimental and Other Scientific Purposes [Електронний ресурс] http://conventions.coe.int/treaty/en/Treaties/Html/l 23.htm
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).