Дослідження впливу терміну зберігання стебел на показники технологічної та мікробіологічної якості соку сорго цукрового
DOI:
https://doi.org/10.31548/dopovidi2018.04.001Анотація
В статті представлені результати досліджень щодо зберігання стебел сорго цукрового як промислової сировини. Встановлено, що фізіологічно зрілі стебла сорго зберігаються протягом місяця, за умов закладання їх без ознак враження хворобами, це дозволяє отримати сік без суттєвих змін показників технологічної та мікробіологічної якості. Впровадження умов зберігання стебел сорго цукрового у промислових масштабах суттєво розширить термін виробничого сезону з переробки даної сировини та здешевить вартість кінцевого цукровмісного продукту
Ключові слова: цукрове сорго, термін зберігання стебел, технологічна якість, сік сорго, мікробіологічні показники, хвороба, гельмінтоспоріозПосилання
Mengoni, O. (1976). Sorgo zuccherino e I suoi sciroppi. Lindustria saccarifera italiana Italy, 69(1), 5–10.
Ferraris, R., Steward, G. (1979) The use of sugar sorghum as a raw material for the production of sugar. Journal Australian Institute Agricultural Science, 45(3), 156-164.
Delavier, (1970). Sorghum für die Zuckerproduktion. Z.f.d. Zucekind, 20(12). 640–641.
Kupchik, M. P., Reva, L. P., Stangeeva, N.I. (2007). Tehnologiya cukristih rechovin. Laboratornij praktikum [Technology of sugary substances. Laboratory workshop]. - Kiev: NUTH, 215.
Cukor. Metodi viznachannya mikrobiologichnih pokaznikiv. (2007). [Sugar. Methods for the determination of microbiological indicators]. DSTU 4323:2004. Ukraine.
Produkti harchovi. Metodi viyavlennya ta viznachennya kilkosti bakterij vidu Escherichia coli (2001). [Food products. The methods for determining the number of bacteria of the species Escherichia coli] DSTU GOST 30726, IDT. Ukraine.
Skorij, V. M. (2009). Energetichni roslini v Ukrainе [Energy plants in Ukraine]. Feniks, 224.
Grigorenko, N.O., Shtangeyev, V.O., Homichak, L.M., Grinenko. I.G. (2016). Shlyahi poshuku rozshirennya asortimentu produkciyi cukrovoyi galuzi Ukrayini [Ways of searching for expansion of the assortment of products of the sugar industry of Ukraine]. Sugar Ukraine, 6-7(126-127), 41-44.
Bobrovnik, L.D. (1994). Fiziko-himichni osnovi ochistki u cukrovomu virobnictvi [Physico-chemical basis of purification in sugar production]. Naukova dumka, 255.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).