ВИЗНАЧЕННЯ СТАНУ БІОЛОГІЧНОГО ОБ’ЄКТА ПРИ ЗБЕРІГАННІ ПІСЛЯ ОБРОБКИ
Abstract
На прикладі рослинної продукції з соковитими тканинами отримані аналітичні залежності, які описують вплив режимів обробки та тривалості зберігання біологічного об’єкта на ефективність цього процесу. Розроблені передумови створення системи керування біологічними об’єктами з використанням зворотного зв’язку від об’єкта обробки та зберігання.
References
А.с. 1657113 СССР, МК?5 А01G 7/00. Способ измерения биоэлектри-ческого потенциала биологических объектов / В.?.Медвецкий, В.В. Петрушенко (СССР). – Заявлено 07.02.89. Опубл. 23.06.91. Бюл. №23.
Загинайлов В.?. Автоматизированные биоинформационные технологии сельскохозяйственного производства / В.?. Загинайлов // Автоматизация сельскохозяйственного производства: Тез. докл. науч.-техн. конф. Углич, 13-16 мая 1997г. / Всерос. научн.-исслед. ин-т механизации сел. хоз-ва. – М., 1997. – Т.1. – С. 59–61.
Коршунов Б.П. Ресурсо и энергосберегающие электротехнологии для хранения и первичной обработки сельскохозяйственной продукции / Б.П. Коршунов, Ф.Г. Марьяхин, А.Б. Коршунов // Труды 4-й междунар. научно – техн. конф. Энергообеспечение и энергосбережение в сельском хозяйстве. - Энергосберегающие технологии в животноводстве и стационарной энергетике 12-13 мая 2004 г. Москва . – ч. 3. – М.: ГНУ В?ЭСХ, 2004. – С. 90–95.
Музиченко В.А. Визначення режимів електрообробки рослинної продукції з соковитими тканинами / В.А Музиченко І.B. Бондаренко // Механізація та електрифікація сільського господарства. Вип.97. Т.2. – 2013. – С. 194–200.
Музиченко В.А. Використання біопотенціалів для контролю за станом рослинної продукції. / В.А Музиченко // Механізація і енергетика сільського господарства // Збірник наукових праць НАУ. – Т.14. – К., 2003. – С.352–356.
Музиченко В.А. Моделювання процесу аероіонної обробки рослинної сировини / В.А Музиченко // Вісник аграрної науки, 1998. – №4. – С.54–57.
Мурзін В.К. Використання біоелектричних властивостей продуктів рослинництва при зберіганні / В.К. Мурзін, О.В. Мішяк // Вісник аграрної науки. – 1996. – №8. – С.26–27.
Окушко О.В. Біоелектричний потенціал як показник динаміки зміни якості при зберіганні сільськогосподарської продукції / О.В. Окушко // Електрифікація та автоматизація сільського господарства. – 2005. – №1. – С. 49 – 52.
Патент 10574А Україна, МПК А23L 3/32. Спосіб зберігання рослинної сировини з соковитими тканинами / М.О. Корчемний, В.А. Музиченко, О.Ю. Синявський. (Україна). – Заявлено 30.07.93. Опубл. 25.12.96. Бюл. №4. – 8с.
Пат.56552U Україна, МПК А23L 3/32, G01N 33/02. Спосіб прогнозування лежкості плодоовочевої продукції. Іноземцев Г.Б., Окушко О.В. (Україна). Заявлено 03.06.2008, Опубл. 25.01.2011, Бюл. № 2. – 3 с.
Романовський І.Я. Електрофізичні методи контролю якості продуктів харчування / І.Я. Романовський. – К.: Наукова думка, 1996. – 184с.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).